Inloggen - Bent u geen journalist of redacteur?

Meer diversiteit in de media

Meer diversiteit in de media

Met Mediaplatform VIDM maken we het laagdrempelig voor jou als journalist om in contact te treden met een bredere diversiteit aan potentiƫle interviewkandidaten. En we verlagen de drempel voor de experts om in contact te treden met journalisten. De namen, contactgegevens, interesses en huidige functies van de aangemelde journalisten zijn na inloggen zichtbaar voor de experts.

Mediaplatform VIDM helpt redacties, journalisten en vierdejaars studenten Journalistiek aan interviewkandidaten die samen een realistische afspiegeling van de maatschappij vormen. We helpen je om sneller de juiste experts en interviewkandidaten te vinden. Experts die aansluiten bij het onderwerp waar jij op dat moment een item over maakt.

Persvragen
Als journalist stuur je op een laagdrempelige manier een oproep naar een groep experts. De experts van Mediaplatform VIDM die qua expertise aansluiten bij het onderwerp reageren op de oproep die ze ontvangen, als ze antwoord kunnen geven op de gestelde vragen.

De experts maken op een comfortabele manier kans op free publicity. En jij als journalist bent minder tijd kwijt met zoeken naar de juiste experts en potentiƫle gasten. De experts betalen een kleine vergoeding per jaar, zodat ze de oproepen (persvragen) kunnen ontvangen. Hierdoor kunnen we de diensten gratis aanbieden aan journalisten en redacteuren.

Nieuwe experts, verse invalshoeken, nieuwe verhalen in de media
Mediaplatform VIDM (VIDM.nl en VakerInDeMedia.nl) is opgezet door Janneke van Heugten. Ze is dagelijks op zoek naar nieuwe experts die een aanvulling (etniciteit/gender/beroep) zijn op het expertsbestand van VIDM.nl. Met als doel: een realistisch en veelzijdig beeld van onze maatschappij in de media.

Door je aan te melden als journalist draag je bij aan meer diversiteit en een representatiever beeld van de Nederlandse bevolking in de media.